Zenei pályám napjainkig

Hobbyként a sport mellett

Élsportolóként a zene csak hobby szinten volt jelen az életemben. 15 éves koromban kezdtem el gitározni tanulni, de ugyanekkor kezdtem el kajakozni is, és a kajakozás nagyobb szerelemnek bizonyult életem második 15 évében. Azonban a sport mellett folyamatosan zenéltem. Kis klubokban, amatőr zenekarokban.

Ebből a korszakból a legjelentősebb, és számomra legörömtelibb zenekarok a sportolókból álló Tengsz-Lengsz együttes, és később a Club 90 formáció, de egyedül is énekeltem, ahová meghívtak.


Az olimpia után – Bojtorján

Már 1986-ban a Bojtorján együttessel kapcsolatba kerültem, és vendégként időnként felléptem a koncertjeiken. A szöuli olimpia után azonban 1988-ban, elhatároztam, hogy befejezem a versenyszerű sportolást, és szeretnék a zene terén tovább lépni professzionálisabb szintre. Ez kezdődött azzal, hogy a gyökeresen átalakult Bojtorján együttesbe kerültem. Magyarországon kívül sokat zenéltünk még Ausztriában, Németországban és Svájcban.


Erika és a Sextett

Egy viszonylag rövid ideig tartó formáció a Bojtorján mellett, melyben saját dalokat játszottunk. 1992-ben indultunk az ÁB popfesztiválon, ahol 5. helyezést értünk el a „Szerelem” című dalunkkal.


Rockfort

Majd 1995-ben bekerültem a Rockfort együttesbe, melyben egészen 1999-ig énekeltem. Eközben jött az ismertség Koltay Gergővel 1996-ban, aki felkért a Honfoglalás filmzenében való részvételre, a „Kell még egy szó” főcímdal duett változatának eléneklésére, a Rockfort együttes másik énekesnőjével, Szabó Csillával. 1998-ban már Almásy Enikő lett a formáció másik énekesnője. A Szegeden rendezett kajak-kenu világbajnokság megnyitó ünnepségén már ebben a felállásban adtuk elő az ez alkalomra íródott „Vizek szabadjai” című dalt. Ugyanebben az évben, mint az „Az Év Ígéretes Zenekara” megkaptuk a Magyar Rádió Emerton-díját.


Kormorán

2000-ben Koltay Gergely ujjá szervezte a Kormorán együttest, melybe engem is felkért énekelni. 10 évig együtt voltunk jóban-rosszban, 2006-ban Magyar Örökség-díjat kaptunk. Szinte minden évben megjelent egy albumunk, valamint két válogatás lemezünk, számos koncert DVD, és Koltay Gergely által írt rockoperában is részt vettünk a koncertek mellett.


GLM produkció

Egy művészettársulás, ahol kép, vers, dal kapcsolódik harmonikusan egymáshoz. T. Lukács Ágnes képeihez Máthé József gondolatai öltöttek testet versek formájában, a verseket pedig dalba öntöttem. 2002-ben megjelent egy album „Megfestett érzések” címmel, melyen láthatók Ági képei, olvashatók Józsi versei, és hallhatók a dalok előadásomban.


Örökség

 2011-ben öten kiszakadtunk a Kormoránból és megalapítottuk az Örökség zenekart. Eleinte csak Kormorán dalokat játszottunk, később már saját szerzeményeket is az időközben megjelent két albumunkról.


2018-tól szólóban.